Intresserad av ledarskap?

Om du är intresserad av ledarskap så vill jag rekommendera en sajt som jag är inblandad i. Den är knutet till mina aktiviteter på Linnéuniversitetet där vi fortsatt fokuserar Ledarskap, innovation och förändring genom utbildning, forskning och diverse påhitt. En informationskanal som vi använder är ledarkunskap.se. Klicka in er där och ni hittar blogginlägg, filmer, verktyg, m m.

Ledarskapsutveckling

En viktig aktivitet för oss är ledarskapsutveckling inom ramen för Centrum för ledarskap i Småland. Förutom att konkret arbeta med ledarskapsutveckling funderar vi en del på hur effektiv ledarskapsutveckling ska gå till. Forskningen är till övervägande del kritisk till nyttan med ledarskapsutvecklingsprogram. Det är svårt att identifiera konkreta förändringar i ledarskapets vardag, även om ledarna i sig kan ha goda upplevelser av att delta i sådana program. Vi tror dock att vi har kommit på några saker. Fortsättning följer….

Småländskt ledarskap

Vad betyder småländskt ledarskap för dig? Är det något bra eller något som mest hindrar utveckling? Jag erbjuder en föreläsning som startar i ett forskningsprojekt där vi tittat närmare på föreställningar om vad småländskt ledarskap kan vara. Jag har bland annat pratat om detta på Ledarskapsdagarna i Oskarshamn.

Ledarskap, hårdrock och Nilecity

Ett tips för dig som som vill ha ett inspel till er organisation är föreläsningen “Ledarskap, hårdrock och Nilecity”. Vid första anblick kan kopplingarna här emellan vara oklara. Jag lovar dock att de finns. Föreläsningen landar i idéer hur man kan arbeta med framgångsrikt ledarskap i vår tid. Några ledtrådar är att det handlar om berättelser men också om vikten av humor för att skapa utveckling.

Inaktivitet…

… är det på denna sida. Företagets verksamhet rullar dock på, om än i begränsad skala. Mest fokus har nu lagts på mitt arbete på Linnéuniversitetet. Här håller vi på att bilda ett Centrum för Ledarskap i Småland. Verksamheten är igång, men kick-off blir på innovationsdag Småland, som sker 26 oktober 2016. Läs mer här: InnovationsdagSmåland2016.