Köp Ledning av idrottsföreningar

Boken Ledning av idrottsföreningar – berättelser från gräsrotsnivå kan beställas direkt av mig för 240 kr inkl frakt (för fler än 5 st, kontakta mig för offert). Du sparar över 10 % jämfört med andra bokhandlare.

Skicka e-post till Magnus@calcarius, med beställt antal exemplar och leveransadress.
Betala in 240 kr per bok på bankgiro 767-5374 (Calcarius AB). Ange tydligt ditt namn så jag kan koppla ihop det med din beställning.
Försäljning kan ske mot faktura, men totalpriset inkl frakt är då 250 kr.
Leveranstid c:a 1 vecka, från det jag får din betalning (ofta snabbare).

Heavy Metal Managing

Se där, nu har det kommit en bok med titeln Heavy Metal Management. Beskrivningen är “Humoristiskt men välgrundat om hårdrockstänkande i företagsledning. Världens företagsledare har mycket att lära av hårdrockarna”. Utan att ha läst den känner jag en viss glädje i så måtto att jag ju var något på spåren – för en sådär fem år sedan. I boken Mythical Inspirations for Organizational Realities  (med Monika Kostera som redaktör) som kom 2008 har jag ett kapitel med titeln Heavy Metal Managing.

Jag utforskar i kapitlet om det finns kopplingar mellan hårdrock som genre och ledning av företag. I detta utgick jag bl a från sociologen Deena Weinstens analys av hårdrock. Resultat blev att det såklart finns flera kopplingar. En är den anda av att “never surrender” som finns inom hårdrock och som man kan hitta hos entreprenörer. En annan att det i många (duktiga) företag finns ett samspel mellan två personer (sångaren och gitarristen …) som t ex VD och ekonomichef eller VD och någon annan viktig person. De kompletterar, samverkar men också utmanar varandra, vilket skapar positiv dynamik i företagsledandet.

I en artikel i Smålandsposten pratade vi om boken och bl a nämnde jag IKEA och Ingvar Kamprad som exempel på “hårdrock”. Här kan man förvisso ha invändningar. Men det rebelliska och förmågan att inte ge upp – det finns åtminstone där. Och fans har de, över hela världen. Till en sådan grad att fansen sätter upp egna fan-sidor. Som Iron Maidens fans gör.

Jag har sedan boken närt en tanke om att gå vidare. Det ska bli spännande att se om de som skrivit nämnda bok tänker om detta på samma sätt som jag gjort, eller om det fortfarande finns ett litet utrymme att skriva en mer “extended version” av det här med Heavy Metal Managing.

Nya upplagan ute!

Organisering och ledningNya upplagan av Organisering och ledning är nu ute. Denna gång på Liber. Köp den t ex via Adlibris. Läs ett smakprov . Boken kan läsas av alla som är intresserade av organisering och ledning. Du behöver inte vara akademiker, även om boken är skriven för att användas i undervisningssammanhang, bl a på universitet. Trevlig läsning!

 

Lite säljtext 🙂

HUR LEDER MAN EN FRAMGÅNGSRIK ORGANISATION? Går det ut på att skapa ordning och reda eller på att hantera oordning – eller kanske både och? Denna grundläggande lärobok i organisationsteori behandlar traditionella frågor om mål, strategi, struktur, kultur, HRM, grupper och ledarskap. Dessutom behandlas förändrings- och förnyelseprocesser, entreprenörskap, verksamhetsstyrning och symbolisk ledning. Boken bygger på såväl klassisk som modern forskning, med många svenska exempel.

 

Sagt om första upplagan:

Jag ville bara skriva några rader och tacka för en riktigt bra bok! Introduktionen till varje kapitel har underlättat att placera det lästa i “rätt fack” och kunskapsnivån har varit jämn hela vägen. Är också glad för den höga språkliga kvaliteten genom hela boken. – Student vid Örebro universitet

Denna bok skiljer sig genom den tydliga forskningskopplingen samtidigt som den riktar sig till praktiskt verksamma ledare. – Lärare på högskola

Feedback

En student skriver följande om min bok Organisering och ledning:

“en perfekt bok för organisation och ledarskap. Han skriver väldigt enkelt så man förstår teorier och blir insatt.”

Om detta nu stämmer och inte bara är ett säljknep så att hon kan sälja den på andrahandsmarknaden… så är det kul när det verkar som att ambitionen med boken nås, i alla fall med avseende på att underlätta för läsaren att förstå teorierna. Det finns ju inget självändamål med att det ska vara så krångligt. Tycker jag.

Organisering och ledning – boken

Boken Organisering och ledning är nu slut hos förlaget Norstedts. Tyvärr vill de inte trycka upp fler exemplar då den fr o m januari 2013 kommer ges ut av Liber. Jag har därför själv tryckt upp ett antal exemplar. Följande lösningar gäller för de olika lärosätena.

Karlstad universitet (Företagsekonomi A) + Malmö Högskola (Fastighetsvetenskap): ni betalar in 320 kr på mitt bankgiro 767-5374 (Calcarius AB). Ange namn, personnummer, lärosäte (Kstad eller Malmö) samt e-postadress. Böcker lämnas sedan ut av kursansvarig/motsvarande utifrån lista som jag skickar över utifrån inbetalningar.

Mälardalens högskola (Företagsekonomi): ni som just nu läser kurs och saknar bok. 20 exemplar har skickats till Marie Mörndal. Distansstudenter ska beställa direkt från mig. Information har lagts ut på er portal.

Göteborgs universitetet (kurs FH1107) köper från studentkåren.

Örebro universitet (Företagsekonomi A, Örebro + Grythyttan). Ni betalar in 325 kr på mitt bankgiro 767-5374 (Calcarius AB). Ange namn, personnummer, lärosäte (Örebro eller Grythyttan) samt e-postadress. Böcker lämnas sedan ut av kursansvarig/motsvarande utifrån lista som jag skickar över utifrån inbetalningar.

De “senast”-datum som angivits kan ni bortse ifrån. Betala in så ordnar det sig.

Om det finns ytterligare kurser som använder boken, hör av er snarast till Magnus@calcarius.se, 070-8183442.

Ny upplaga under bearbetning

Boken Organisering och ledning kommer till våren 2013 att ges ut på nytt förlag: Liber. I samband med det kommer jag göra förändringar av boken. En del kommer tas bort och en del kommer läggas till. I några fall, där jag förstått att studenter haft svårt att ta till sig resonemangen, kommer jag försöka förtydliga. Hör gärna av dig om du har idéer till magnus@calcarius.se.

Ledning av idrottsföreningar..

Ny bok Ledning av idrottsföreningar ute nu och seminarium under Almedalsveckan. Seminariet sänds via nätet. Se här (om tekniken fungerar :-)).

Om boken: “Vad innebär det att leda en idrottsförening på gärdsgårdsnivå? Hur kan man hantera de ständigt ökande krav som ställs på verksamheten i form av kompetens och pengar? I en unik studie diskuteras dessa och många andra närliggande frågor. I boken får vi följa hur författaren engagerar sig i idrottsföreningen Sandsbro AIK och under fem års tid deltar intensivt i ledning och utveckling av verksamheten. Det sker en kraftig utveckling, både ekonomiskt och verksamhetsmässigt – en utveckling som dock inte är problemfri.”  Beställ t ex på Adlibris.

Toppsäljare?

Trevlig läsning idag var att se att hos Internetbokhandeln Bokus låg min bok Organisering och ledning denna vecka på plats 5 i Topplistan Ekonomi & Ledarskap. Kanske är det Karlstadsstudenterna som köpt boken till den kurs som startar i morgon? Jag får möjligheten att undersöka det på plats, då jag ska prata med dem om just organisering och ledning.

Mycket diskussion om idrott…

I skrivande stund är jag i slutfasen av färdigställandet av boken Ledning av idrottsföreningar. Det är en rapport från en ingående fallstudie av en breddidrottsförening. Den planeras komma ut i juni. Boken har redan väckt visst intresse, i tidningar och radio. Förhoppningsvis kan detta leda till nya satsningar på forskning och utveckling kring just ledning av sådana organisationer. Mer information om boken hittar du här.

Sagt om boken Organisering och ledning…

Ibland krävs det inte så mycket för att göra livet lite ljusare och gladare. Fick följande mail häromdagen.

————
“Hej!

Har precis haft din bok Organisering och ledning som kurslitteratur i en distansutbildning från Örebro Universitet. Ville bara skriva några rader och tacka för en riktigt bra bok! Introduktionen till varje kapitel har underlättat att placera det lästa i “rätt fack” och kunskapsnivån har varit jämn hela vägen (vilket 3 år av heltidsstudier och 4 år av diverse kurser på distans visat inte alltid är fallet…). Är också glad och tacksam för den
höga språkliga kvaliteten genom hela boken och referenslistan i slutet.

Tänkte att det kunde vara kul att få lite spontan feedback från en “användare”, vet inte hur mycket sådant man får som författare, men kan ana att det kanske inte är så värst mycket i relation till hur många som använder boken 🙂

V”

V, tack för din omtanke och kul att du gillade boken!