Ledarskapsutveckling

En viktig aktivitet för oss är ledarskapsutveckling inom ramen för Centrum för ledarskap i Småland. Förutom att konkret arbeta med ledarskapsutveckling funderar vi en del på hur effektiv ledarskapsutveckling ska gå till. Forskningen är till övervägande del kritisk till nyttan med ledarskapsutvecklingsprogram. Det är svårt att identifiera konkreta förändringar i ledarskapets vardag, även om ledarna i sig kan ha goda upplevelser av att delta i sådana program. Vi tror dock att vi har kommit på några saker. Fortsättning följer….

Utbildningar i Hållbart ledarskap

Vårt samarbete med Joule har resulterat i en 3-dagars kurs i Hållbart ledarskap. Vi tror såklart stenhårt på att denna kurs kan öppna upp nya tankar samtidigt som den kommer ge konkreta verktyg som du kan omsätta i vardagen i morgon. Det är ju så vi vill ha det själva.

Vi har också utvecklat en variant på 3-dagarskursen, som blir mer av en workshop under en heldag, där vi intensivt jobbar tillsammans för att skapa en bild av nuläget och möjliga handlingsalternativ framåt.

(Flummiga?) samtal om ledarskap

Vill du utvecklas som ledare? Söker du efter den där utbildningen som ska göra det där magiska tricket med dig? Blir du lite trött av allt surfande bland alla hundratals ledarutbildningar som erbjuds? Vet du inte hur du ska göra?

Du är inte ensam.

Därför jobbar vi nu med att ta fram en lite annan “produkt”. En som inte ska förstås som en utbildning, utan mer som ett samtal om ledarskap. Ett samtal som startar där du är och som sedan utvecklas efter hand genom interaktionen mellan deltagare.

Nej, det är inte “coachning” vi pratar om.

Vi tänker oss något som är lite friare i formen och som mer är ett gemensamt utvecklande. Ibland har jag lust att kalla det för “flummiga samtal om ledarskap”, eller “förvirrade samtal om ledarskap”.

Att fritt få prata om ledarskap. Åt alla håll och kanter. Där vi utmanar varandra i våra föreställningar. Men också leker med tankar och idéer om hur vi kan…

Vi är nämligen övertygade om att det gör oss bättre på att nå de mål som vi sedan ska uppnå som ledare. Paradoxalt? Kanske. Spännande? Definitivt.

Intresserad? Hör av dig till Magnus@calcarius.se, 0708183442.

 

Hållbart ledarskap

Tillsammans med en partner diskuterade jag idag vidare kring en utbildning i hållbart ledarskap. Tanken är att bidra till att chefer bättre kan hantera turbulenta situationer och miljöer.
Vi tror oss kunna bygga ett spännande koncept som både stimulerar till nytänkande och ger några konkreta verktyg. Vi gissar att 3 x 1 dagar är ett bra upplägg. Då hinner man tänka och prova mellan varje träff. Vad tror du om detta, kan det vara något? Finns det något särskilt du skulle vilja ha med?

Sol, men inte sol…

På onsdagen lyste solen både utanför och i föreläsningssalen. Tålmodiga studenter lyssnade på föreläsningen om min bok, Organisering och ledning, som de har i sin kurs. Syftet var att ge några ledtrådar till varför boken ser ut som den gör och göra några personliga reflektioner kring bokens olika delar. Det var intensivt men kul. Även denna gång blev en student nyfiken på låtpartiet från Zoolook-plattan av Jean Michel Jarre. Just i Karlstad går de igång på den, lite mysko (men kul)!

På torsdagen var det dock ingen sol alls, förrän jag började närma mig Växjö. Så det var lite ovant. :-).

Hållbart ledarskap

Just nu på hemväg från ännu ett 3-dagars internat på Ledarskapsutbildning med HSB. Fantastiskt roligt, även om det kanske blev lite väl mycket att “ta hand om” i form av intressanta idéer.  “Acceptans” var ett ord vi pratade om. Vi misslyckas rätt ofta med saker i vårt liv. Poängen är att acceptera det och fortsätta jobba för att lyckas bättre nästa gång. Ett konkret exempel handlade om att försöka undvika att reagera negativt på exempelvis bångstyriga barn (eller medarbetare). Givet att man satt det som mål är det att förvänta att vi kommer “åka dit” då och då och ändå brusa upp. Men det är ok. Fortsätt bara sträva. Det kommer stärka dig på sikt.

Ett annat uttryck var 0,5 mål. Att ta små, små steg mot målet. Om du ska börja träna, kanske inte 4 km löpning är realistiskt. Jogga 2 varv runt huset istället, och se, du lyckas! Det centrala här att skapa många fall av framgång, vilket i sin tur skapar positiva känslor, vilket stärker oss.

Kanske var det detta som gjort att alla utan tvekan kastade sig in i en Singstar-aktivitet på kvällen? Kul var det i alla fall!